torsdag 19 december 2013

GOD JUL 
Nu är det ett par dagar kvar på terminen och dags att fundera på hur 2013 har varit. Men också fundera på vilka områden vi ska prioritera under nästa termin. Vi har inlett ett jättespännande samarbete med Särskolan på Östergård och äventyrspedgogik. Vi har kommit så långt att vi tillsammans bestämt oss för att jobba med teknik, ljus och ljud. Men också, som alltid när vi jobbar med äventyren, samarbete, delaktighet och gruppdynamik. Vi har grundstrukturen klar. Nu gäller det att få till innehåll på ledtrådar och grundstoryn. Nästa steg blir att planera alla aktiviteter som vi ska arbeta med tillsammans med barnen innan den stora äventyrsdagen. Hela tiden har vi pedagogerna med i processen.
Arbetet med pedagoger och elever som besöker Gården Ön rullar på som vanligt under terminen.
Efter jul kommer vi att gå ut med ett erbjudande under rubriken "Naturvetenskap på vintern" till förskoleklasser. Mer om detta kommer både här på bloggen och som nyhet på Fronter i januari.
Längre samarbete kommer vi att ha med Haversals rektorsområde i deras närmiljö och med Breareds skolans skolskog. En kurs i månaden för pedagoger, kommer erbjudas via Kärnhusets kurskatalog och ett utbildningspaket för fritidsverksamheterna på söder. Många roliga och spännande uppdrag att se fram emot under första delen av 2014!
Men först............jul. nyår och ledighet!

Vi på Halmstads Naturskola önskar er en riktigt

GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!
 
Irene och Magnus