tisdag 8 oktober 2013

Nya tag....

Det har blivit ett långt uppehåll vad det gäller vår blogg! Skälet är att vi bara haft halv personalstyrka under hösten. Men nu är vi på gång igen!! Mycket finns det att blogga om men vi betar av lite åt gången.
Det damp ner ett mail från Globala skolan idag. Globala skolan arbetar med hållbar utveckling och internationalisering. Har många bra och kostnadsfria inspirationsdagar, work-shops och utbildningar.
Varje år ordnar de en resa ut i världen för lärare, skolledning andra tjänstemän och politiker. 2014 är bl.a Halland ett utvalt län. Resan går till Bangladesh under hösten 2014. Från maj till oktober ordnar Den globala skolan fortbildning som består av tre förberedelseträffar och en uppföljningsträff under vår och hösttermin. Därefter en artondagars resa till Bangladesh. Resan fokuserar på kulturmöten och utecklings problematik och innebär bland annat boende i familj och möte med människor i deras vardagsmiljö. Erbjudandet gäller skolgrupper om fem personer från alla skolformer. Skolgrupper utan tidigare internationell erfarenhet har företräde och det läggs stor vikt vid hur gruppen planerar att sprida de erfarenheter som görs. Detta är ett fantastiskt tillfälle att uppleva andra sätt att undervisa och lära för hållbar utveckling! Här kan ni anmäla er skolgrupp och läsa mer om arbetet! Sista anmälningsdag är den 15 november